Mads Voorhoeve wint eerste oneUNIT competitie

Words by Over SpiritsNL

Mads Voorhoeve wint eerste oneUNIT competitie image 1

Bartender en eigenaar European Bartending School doet het meest met een maatje minder 25th September 2019

Zes maanden lang daagden oneUNIT en SpiritsNL 8 Nederlandse bartenders uit om een cocktail te ontwikkelen die slechts 1 eenheid alcohol bevat maar niets inlevert op smaak. Gisteren kwam Nederlands eerste laag-alcoholische cocktailcompetitie tot een eind met een zinderende finale waarin Mads Voorhoeve er met de titel vandoor ging. Deze finale was ook direct de aftrap van de tweede editie van oneUNIT. Klaar voor een cocktailmaatje minder? Aanmelden kan nu via oneUNIT.nl

”De oneUNIT competitie daagde me uit om cocktails eens van een hele andere kant te bekijken. Met mijn Rocket Fizz wilde ik laten zien dat low-ABV cocktails ook verrassend en complex kunnen zijn.”
Mads Voorhoeve, eigenaar European Bartending School (EBS)

Mads Voorhoeve overtuigde de jury met zijn Rocket Fizz. Een cocktail met de perfecte balans tussen spicy, citrus en smokey met verrassende ingrediënten, zo oordeelde juryleden Tess Posthumus, Misja Vorstermans, Lennart Deddens en Daryl Lieuw-On. Zes maanden lang gaf oneUNIT 8 bekende bartenders de uitdaging om de jigger wat vaker te laten staan. Eric van Beek, Tim Lefèvre, Ben Lobos, Michelle Popov, Pieter van Veldhoven, Mads Voorhoeve, Charlotte Sauzet en Eddy Trenidad gingen in deze eerste laag-alcoholische bartendercompetitie de strijd aan om hun signature oneUNIT-cocktail te ontwikkelen – een drankje dat slechts 1 eenheid alcohol bevat maar niets mist aan complexiteit en smaak.

ency 23 image

Rocket Fizz

27.5 ml Bruxo No1 Mezcal (46%)
20 ml Vers citroensap
15 ml Suikersiroop (2:1)
Grote bos rucola
Lowlander 0,0% wit
Eiwit (optioneel voor vegans)

ency 29 image


Doe mee met oneUNIT

Ready. Set. Pour! But just one unit. Want na de gesloten competitie tussen de oneUNIT-ambassadeurs kunnen nu bartenders in heel Nederland strijden om de oneUNIT-titel. Wie meer kan met minder schrijft zich nu in via oneUNIT.nl om de ultieme low-ABV cocktail te creëren. De winnaar van deze tweede editie wordt op de Horecava 2020 gekozen in de Pop-Up Bar Experience, waar het winnende drankje geschonken wordt op de aansluitende oneUNIT-borrel. De winnaar ontvangt net als in de eerste editie een op maat gemaakt PR-traject.

Over oneUNIT

In april 2019 lanceerde SpiritsNL, de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken en Nederlandse Bartenders Club (NBC), oneUNIT tijdens de Perfect Serve Barshow in Amsterdam. Bartenders sloegen de handen ineen om creatieve cocktails te shaken met één unit alcohol (12.5ml), Met de oneUNIT campagne richten SpiritsNL en de NBC zich op verantwoord drinken en het vergroten van kennis in de barindustrie. Buiten de competitie om focust het project zich op de verantwoordelijkheden van de barindustrie, regelgeving over alcoholverkoop en verantwoorde alcoholconsumptie.

Mads Voorhoeve wint eerste oneUNIT competitie image 1 Mads Voorhoeve wint eerste oneUNIT competitie image 2 Mads Voorhoeve wint eerste oneUNIT competitie image 3

Join the Discussion


... comment(s) for Mads Voorhoeve wint eerste oneUNIT competitie

You must log in to your account to make a comment.

Report comment